izmit yangın tesisatı Options

Periyodik Kontroller: Yangın algılama ve söndürme sistemlerinin belirli aralıklarla kontrol edilmesi.

Şekil 5. Hem şebeke basıncı ile beslenen hem de itfaiye tarafından su basılabilen yangın tesisatında boru bağlantı şeması 

Boruların olabildiği en kısa ve sapanca yangın tesisatı düz şekilde olması yangın tesisatının performansı açısından önemlidir.

Yangın tesisatını oluşturan boruların içinde su olmayan ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir. Kuru yangın tesisatında kuru sistem vanasından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı ordinary şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur.

Ülkemizde de geçerli olan uluslararası yangın yönetmeliklerine uygun olarak yangından korunma tedbirleri alınmaktadır. Her türlü şarta uygun yangın dolapları ve sprink tesisatlarının yanında concludeüstriyel tesislerde bulunan cihazların korunmasını amaçlar. Yangın tesisatı, itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona gardenımcı olacak imkânları sağlama görevi yapar. Yangından doğabilecek can kaybının yanı sıra zararları önlemenin veya azaltmanın en başta gelen yolu, yangına neden olacak faktörleri ortadan kaldırmak ve yangına hemen müdahale edebilecek tedbirleri almaktır. Yine yapılan incelemelere göre yangın güvenlik önemlerinin alınması, yangını söndürme işleminden ve yangının verdiği zararlardan daha ekonomiktir.

Yangın sistemleri sayesinde yangınlar büyük bir sorun olmaktan çıkar ve büyük problemlerin oluşması önlenir. Can ve mal güvenliğinin hayatımızda yer alan en önemli değerlerimiz olması korumanın en üst düzeye çıkarılması açısından oldukça önemlidir.

Bu tesisatların temel olarak amacı yangınların söndürülmesini sağlamaktır. Yangın tesisatı hesabı ile pek çok farklı yerde yangın tehlikelerine karşı etkili bir biçimde önlem alınır.

yetişmiş- bilgili kişilerin veya kurulların kabullerı ve önergeleri arasında ,diğer ülkelerin standartlarıda alternatif çözümler üretmenizi sağlar.yangın hadisesinin logiyin de, çAlright kabuller ve matematik modellerle çözümler bulunmaya çalışıldığı için, sizin basettiğiniz yaklaşım diyebilirim,onun yerine alternatiflerin bulunacağını ileri sürerseniz daha bilimsel davranış olur,bence uygun olan budur.çünkü herşeyi kendi şartları içinde düşünmek lazımdır.

Bu sistem üzerinde bulunan bütün hortum bağlantıları itfaiyenin kullandığı standartlarda olmalıdır. Binalarda itfaiyenin hortum taşıyarak vakit kaybetmemesi için çıkış ağızları yanında en az 15 m uzunluğunda hortum bulundurulmalıdır.

  Ofis,eğitim kurumları, devlet daireleri ve oteller gibi büyük binalarda yangına müdahale çOkay zordur. Bu tarz binalarda yangına müdahale için yangın tesisatı sistemi kurulmaktadır. Bu tesisat mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yangını tespit ederek merkeze bildirmeli ve anında müdahale yapabilmelidir.

Borunun içerisinde keten, inşaat artıkları ve steel artworkıklarının kalmaması gerekmektedir. Bunları yangın tesisatını ayarlayan firmanın kontrol etmesini isteyebilirsiniz.

Yapılar karmaşıklaştıkça yangına karşı koruyucu ve önleyici önlemlerin alınması gereği daha önem kazanmıştır.

Montaj tamamlandıktan sonra yıllık bakım programı hazırlanır ve uzman kadromuz tarafından periyodik bakımlar yapılır.

Şekil four. Otomatik çalıştırılan yangın tesisatında kolon, dağıtım ve branşman boruları Sprinklerden (Serpicilerden) suyun püskürme anındaki koruma alanı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *